English Romanian

ICAR Forum - Editii Anterioare

 
Forumul International al Riscurilor CAtastrofale
Asigurarile de locuinte – alternative pentru un viitor incert

Editia a VI-a 12 octombrie Palatul Parlamentului - Bucuresti, Romania
ICAR Forum
Tematica & Program
Vorbitori
Prezentari
Galerie Foto
Participanti
Termeni si conditii
ICAR in Mass-Media

ICAR 2009
 
ICAR - Forumul International al Riscurilor Catastrofale
Asigurarile de locuinte - alternative pentru un viitor incert

Romania se afla, alaturi de Afganistan, Algeria si Congo, pe lista tarilor cu expunere foarte mare la calamitati naturale si fenomene meteo extreme, precum cicloane tropicale, cutremure, inundatii, alunecari de teren.

Cu toate acestea, doar 10% din numarul total de case din Romania beneficiaza de protectie prin asigurare facultativa, pagubele neacoperite care ar putea rezulta in urma unui astfel de fenomen devenind o problema din ce in ce mai presanta.

Si pentru ca situatia sa fie si mai ingrijoratoare, romanii sunt informati doar intr-o mica masura referitor la beneficiile asigurarii locuintei. Aceasta este opinia a peste 95% dintre repondentii uneia dintre recentele "Intrebari ale saptamanii" postate pe 1asig.ro, cel mai cunoscut portal de asigurari.

Din fericire insa, semnale pozitive exista: studiul panel realizat de MEDNET Marketing Research Center in colaborare cu Media XPRIMM, in aprilie 2009, arata ca 35,3% dintre romanii chestionati intentioneaza sa incheie o asigurare in viitorul apropiat. Dintre acestia, 53,9% doresc o asigurare pentru locuinta.

In acest context, Media XPRIMM, in parteneriat cu Ministerul Administratiei si Internelor, organizeaza ICAR - Forumul International al Riscurilor Catastrofale - principalul eveniment din Europa pe tema riscurilor catastrofale.

Cea de a VI-a Editie a evenimentului va avea loc pe 12 octombrie 2009 la Palatul Parlamentului si se va concentra atat pe modalitatile de impulsionare a asigurarilor facultative de locuinte, cat si pe aspectele implementarii asigurarii obligatorii a locuintelor.


Organizatori
Ministerul Internelor si Reformei Adminstrative Media XPRIMM


Cu sprijinul oficial si participarea

UNSAR UNSICAR

Partener Oficial

ASTRA Asigurari UNIQA

Parteneri

Allianz-Tiriac Asigurari ASIGEST CERTASIG

Cu sprijinulPartener Media Oficial
Publicatii Oficiale
Revista PRIMM - Asigurari&Pensii XPRIMM Newsletters


Parteneri Media

 

 

Asigurari | Pensii Private
XPRIMM.RO | Revista PRIMM Asigurari si Pensii | ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR | Insurance Profile