English Romanian

ICAR Forum - Editii Anterioare

 
Forumul International al Riscurilor CAtastrofale
Managementul riscurilor catastrofale
18 octombrie 2017
Editia a XIV-a
Hotel Sheraton Bucuresti
Bucuresti, Romania
Despre
Program & Tematica
Vorbitori/Prezentari
Galerie Foto
Video
Participanti

ICAR 2017
In perioada 1980-2015, dezastrele naturale au provocat pagube de 840 de miliarde de dolari in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), cu un nivel de numai 195 de miliarde de dolari acoperit prin asigurare, arata un studiu recent realizat de unul dintre cei mai importanti brokeri de reasigurare la nivel international. Prin urmare, exista o discrepanta semnificativa intre valoarea pierderilor economice si valoarea celor asigurate, diferenta fiind, in aceasta regiune, de 645 de miliarde de dolari.

De asemenea, Banca Mondiala arata ca, pana in 2020, dezastrele naturale asociate cu schimbarile climatice vor pune in primejdie 1,3 miliarde de persoane si bunuri in valoare de 139,39 de trilioane de dolari. Un raport realizat de The Global Facility for Disaster Reduction and Recovery - divizie a Bancii Mondiale -, arata ca proportiile riscului sunt atat de mari pentru ca lumea nu este pregatita corespunzator pentru a face fata amenintarilor.

Stimuland orasele sa realizeze din timp un plan pentru astfel de dezastre, raportul mentionat subliniaza ca nivelul pagubelor provocate de catastrofe a crescut constant, in ultimii ani.

Potrivit aceluiasi raport, trebuie sa ne pregatim pentru ce e mai rau, luand in calcul factori precum incalzirea globala, cresterea numarului populatiei si vulnerabilitatea oamenilor din cartierele aglomerate ale oraselor deja supra-populate si in continua dezvoltare (in 14 din cele mai aglomerate 20 de orase din lume, populatia va creste, in perioada 2015-2030, cu cel putin 40%).

Cum pot contribui re/asiguratorii la diminuarea impactului riscurilor Nat Cat? Care sunt mecanismele financiare adecvate impotriva acestor riscuri provocate de schimbarile climatice? Cum sunt gestionate dosarele de despagubire si cum putem creste gradul de penetrare al asigurarilor in agricultura, unul dintre cele mai importante segmente ale economiei din Romania?

In acest context, cea de-a XIV-a editie a Forumului International al Riscurilor Catastrofale - ICAR 2017 va aborda teme precum schimbarile climatice, managementul riscurilor catastrofice si modul in care aceste doua aspecte influenteaza segmentul asigurarilor in agricultura.

ICAR 2017 va avea loc in data de 18 octombrie, la Hotel Sheraton, din Bucuresti.


Cu Sprijinul Oficial
 
MAI
 
Supporting Organization
 
MAI
 
Partener Strategic
PAID
Partener Oficial
JLT
Parteneri
ASIROM VIG
SAFETY Broker
MARSH
Organizator
Media XPRIMM
 

Asigurari | Pensii Private
XPRIMM.RO | Revista PRIMM Asigurari si Pensii | ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR | Insurance Profile